Napkollektorok fogyasztóvédelmi ellenőrzése

Napkollektorok fogyasztóvédelmi ellenőrzéseÁprilistól fogyasztóvédelmi ellenőrzésre számíthatnak a napkollektorokat forgalmazó vállalkozások. Bekerült ugyanis a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2013-as ellenőrzési és vizsgálati programjába a napkollektorok piacfelügyeleti ellenőrzése.

A MÉGNAP vezetősége február 7-én megbeszélést tartott a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálatot irányító munkatársaival. A megbeszélés során a hatóság munkatársai részletesen és segítőkészen ismertették a napkollektorok jogszerű forgalmazásának követelményeit és feltételeit.

A megbeszélés alapján az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mire kell ügyelni, milyen dokumentumokat kell – külön kérés nélkül – átadni a vevő (vagy vevőnek tűnő ellenőr) részére, ahhoz hogy a napkollektorok kereskedelme maradéktalanul megfeleljen a törvényi, fogyasztóvédelmi előírásoknak.

Bővebben: Napkollektorok fogyasztóvédelmi ellenőrzése

A termikus napenergia-hasznosítás helyzete Magyarországon

Hol tart ma Magyarország a termikus napenergia-hasznosítás területén? Hol tartunk a környező európai országokhoz képest? Milyen a hazai gazdaságpolitikai szabályozó, ösztönző rendszer? Mekkora az igény a napkollektoros rendszerek iránt? Elég felkészültek-e a napkollektoros berendezéseket megvalósító vállalkozások? És végül, van-e remény arra, hogy stabil növekedési pályára álljon a hazai napkollektoros iparág? A következőkben ezekre a nem túl könnyű kérdésekre próbálunk meg válaszokat adni.

Bővebben: A termikus napenergia-hasznosítás helyzete Magyarországon 

Ajánló
Új online szakfolyóirat!
 
1. szám


 
2. szám 


 

 
3. szám