8 éve a napkollektoros szakma szolgálatában

 

A MÉGNAP Egyesület a korábban a Magyar Épületgépészek Szövetségén belül tagozatként működő Megújuló Energia Tagozat, majd Napenergia Tagozat szakmai érdekvédelmi tevékenységét folytatva, azok utódszervezeteként jött létre.

 

MÉGNAP történelem


2004. szeptember 15.

A Magyar Épületgépészek Szövetségén belül megalakul a Megújuló Energia Tagozat.

Demonstráció a Parlament előtt2004 október 19-én a MÉGSZ Megújuló Energia Tagozata demonstrációt tartott a Parlament épülete előtt a megújuló energiák kormányzati támogatásáért. A demonstráción részt vett és felszólalási lehetőséget kapott több országgyűlési és európa parlamenti képviselő is.

A demonstrációt követően tárgyalás sorozat kezdődött a Gazdasági Minisztérium és a tagozat között.

 


2010. április 23.

Megújuló Energia Tagozat átalakulásával létrejön a Napenergia Tagozat.

Napenergia Konferencia 20102010 november 9-én a MÉGSZ Napenergia Tagozata megrendezte az első Napenergia-hasznosítás az épületgépészetben elnevezésű konferenciát és kiállítást, ami hagyományt teremtett. A konferencia és szakmai kiállítás 2010-től kezdődően minden évben nagy sikerrel, több mint száz résztvevővel kerül megrendezésre.

A 2010-es konferenciát Olajos Péter, helyettes államtitkár nyitotta meg.


2011. szeptember 2.

2011-ben az addig a MÉGSZ szervezetén belül tevékenykedő Napenergia Tagozat elérkezettnek látta az időt egy önálló országos szakmai egyesület megalapítására. Megalakul a MÉGNAP.

MÉGNAP megalakulása, 2011Balatonkenesén, a MÉGSZ szakmai és közéleti napjának zárásaként megtartotta alakuló ülését a Magyar Épületgépészek Napenergia Egyesülete (MÉGNAP). A résztvevő 27 épületgépész vállalkozás képviselője úgy ítélte meg, hogy a napenergia-hasznosítási szakma hazai helyzete indokolja egy önálló szakmai érdekvédelmi szervezet létrehozását. A MÉGNAP Egyesület tevékenységét a Magyar Épületgépészek Szövetsége tagszervezeteként, azzal szoros együttműködésben kívánja végezni, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy a napkollektoros szakmát az épületgépészeti szakma részének tekinti.

 


2012. szeptember 17.

A Főváros Törvényszék elrendelte a Magyar Épületgépészek Napenergia Egyesületének (MÉGNAP) nyilvántartásba vételét.


Ajánló
Új online szakfolyóirat!
 
1. szám


 
2. szám 


 

 
3. szám